Hier word ik stil van...


Mijn boekje 'De weg van de Positenna' is zo'n 4 weken geleden uitgebracht en heeft inmiddels zijn weg naar de lezers gevonden. Een van deze lezers was dermate enthousiast dat ik zijn - aan mij persoonlijk gerichte boodschap - jullie niet wilde onthouden. Ik werd er even stil van. Met name omdat het een trainer/coach betreft die de afgelopen decennia meer dan honderd boeken heeft gelezen over zelfontplooiing en dus weet wat er op dit vlak te koop is...

Beste Hans,

Wat een voortreffelijk boek heb jij geschreven.

Voor mij was het boek de weg der herkenning. Inmiddels ook zelf veel van deze principes toegepast. Het boek voelde echt als thuiskomen. Ik ben niet gek, dat gevoel krijg ik als ik mijzelf wel eens vergelijk met de mensen om mij heen die deze principes niet toepassen. Nee, eindelijk iemand die mij begrijpt, die ook heeft ontdekt dat deze principes werken.

Kort en krachtig geschreven, dat ben ik ook vaak anders tegen gekomen, echt geschikt voor een lezer die al hoofdpijn heeft bij het zien van al die dikke zelfhulpboeken, laat staan dat hij er aan wil beginnen. Dit boek zou voor niemand meer een belemmering mogen zijn, ook niet voor degene die zeggen: ik hou niet van lezen. Ik heb het zelf in een uur uitgelezen.

In jouw boek komen de belangrijkste principes aan bod die ik in heel veel zelfhulpboeken verspreid ben tegen gekomen en wanneer je deze toepast je echt gelukkiger en succesvoller zult zijn. Je hoeft dus niet zelf op zoek te gaan en meer dan 100 boeken te lezen, dat heeft Hans voor je gedaan en hij heeft het ook voor je uitgetest of ze werken.

Herhaling en vragen helpen je om echt de principes te begrijpen en ermee aan de slag te gaan, het is echt een werkboek. Duidelijke voorbeelden die helpen om bepaalde principes te begrijpen verhogen de geloofwaardigheid van de principes omdat de schrijver ze voor een belangrijk deel zelf doorleeft heeft. Dat maakt het boek uniek, want iedereen keer ervaar ik weer dat een andere invalshoek door de uniciteit van de schrijver mij helpt om eeuwenoude principes nog beter te begrijpen en toe te passen. Dit boek is dus geschikt voor beginnende zelfontplooiiers en de meer gevorderden

Kortom een boek voor mensen die aan het einde van hun leven geen spijt willen hebben dat ze de dingen niet gedaan hebben die ze hadden willen doen. En voor mensen die op zoek zijn naar hun bestemming en praktische handvatten om die in te vullen en gedurende deze weg ook nog gelukkiger te zijn en meer te genieten van het leven en daarbij extra rust en vrede te ervaren. Dus ik zou zeggen: lekker lezen en aan de slag. Make your life a masterpiece.

Met vriendelijke groeten, MMCenter

Hartger Eikelhof

Partner