Arnold Schwarzegger


Als er iemand is die zijn dromen heeft waargemaakt dan is dat Arnold Schwarzenegger wel. Uiteraard zijn er velen met hem, maar hij legt in zijn vijf regels voor succes veel nadruk op de laatste door hem genoemde: geef terug aan de maatschappij. Het is een mooie boodschap en met name omdat Arnold zichzelf vanuit een bepaald niet optimale omstandigheid naar succes heeft gewerkt. Het is jammer dat ik zijn filmpje op Youtube pas onlangs zag, want anders had ik hem in mijn boekje 'De weg van de Positenna' zeker als een van de inspirators genoemd. Zijn vijf regels worden hier namelijk ook in behandeld.

Zijn regels zijn:

1. Heb een doel, een visie.

2. Denk groot.

3. Negeer de 'nee-zeggers'.

4. Werk hard.

5. Geef de maatschappij iets terug.

Naar mijn idee zijn dit allemaal prima regels om succes te behalen. Toch wil ik hier iets aan toevoegen. Om naast succesvol ook gelukkig te zijn is er meer nodig. Je zult in dit geval - als basis van alles van wat erna komt - in een soort flow met jezelf moeten zijn; het met jezelf goed kunnen vinden. Liefde voor jezelf betekent alle maskers durven af te zetten als je in de spiegel kijkt. Op dat moment echt eerlijk durven zijn. Het wordt ook wel een 'beautiful state of mind' genoemd. Als die harmonie daar eenmaal is dan zijn de volgende stappen veel eenvoudiger te maken omdat je positieve dingen naar je toetrekt waardoor je naast succes ook je eigen geluk kunt creëren.

Het filmpje van Arnold Schwarzenegger:

https://www.youtube.com/watch?v=Kb7_E12FFLw

Succes en veel geluk!