Ik sta achter mijn investering. Jij ook?


Sinds ongeveer een half jaar heb ik een sta-bureau. En niet zo maar eentje... Hij is in hoogte verstelbaar, elektrisch nog wel. Met een slim knopje aan de voorkant van het blad zoemt deze tijdens mijn kantoordagen meerdere malen van laag naar hoog en andersom. Gekocht bij een groot Zweeds concern toen ik eigenlijk voor een nieuwe bureaustoel ging kijken, maar als een blad aan een boom omkeerde toen ik me ter plekke weer eens besefte dat hele dagen zitten sowieso niet goed is voor de mens. Het wordt niet voor niets 'het nieuwe roken' genoemd. Daarnaast bleek een goede bureaustoel behoorlijk duur en rees bij mij de vraag of ik wel in iets wilde investeren wat eigelijk niet echt bij zou dragen aan mijn vitaliteit.

Het werd dus een elektrisch verstelbaar sta-bureau; voor mij in de variant van een bruin blad met daaronder stevige beige poten. Oh ja, ik kocht er ook een passende in hoogte verstelbare kruk bij waarvan de met bruin leer afgewerkte zitting een beetje kan kantelen. Ook al zoiets waarover men stelt dat dit een actieve houding stimuleert. Bij de kassa was het even slikken - een dergelijke aankoop is bepaald niet goedkoop -, maar ik troostte mijzelf met de gedachte dat het zich zou terugbetalen.

Inmiddels heb ik het bureau nu zo'n zes maanden en kan niet anders concluderen dat dit een van de beste investeringen is geweest die ik ooit heb gedaan. Voor mij iets nieuws want tot dusver was ik eigenlijk nooit succesvol met investeren. Dit kostte meestal bakken met geld en leverde vervolgens niets anders op dan alleen maar ellende. Met dit sta-bureau heb ik deze trend gekanteld. Elke dag dat ik erachter plaatsneem ben ik blij en voel ik mij aan het einde van een kantoordag nog even fit als toen ik begon. Zitten doe ik af en toe een halfuurtje, maar meestal sta ik gewoon en beweeg dan regelmatig een beetje heen en weer alsof ik mij op een deinend schip staande probeer te houden. Voor een rugpatïent zoals ik is het een verademing om geen rugklachten meer te hebben. Lang leve het sta-bureau!

Ik kan hem iedereen aanraden. Nogmaals, het was een behoorlijke investering, maar dat geld ben ik allang vergeten vanwege het genot dat ik ervan heb. Daarnaast mag je jezelf de vraag stellen: ben ik zoiets waard? Ik denk van wel. Je gezondheid is medebepalend voor je geluk en succes. Dus als je een keer uit de ban springt met het doen van een goede investering, heb er dan ook een goed gevoel over. Je bent het waard!

Heb jij onlangs een investering gedaan waar je blijvend blij van bent geworden? Laat het me weten! Wellicht kun je een ander met jouw tip helpen!